fbpx

ŠPORT

Je veľa rôznych druhov športu ale ja mám na mysli ten kde sa celý hýbete. Ja som mal obrovské problémy s nohami. Neprúdila mi v nich dobre krv – cievy som mal upchaté a po každej „behavej“ aktivite som mal bolesti. Mal som však jasný cieľ, musím začať behať – hýbať sa. K behaniu vám stačí naozaj málo – tenisky, tepláky a tričko. Nemusíte vyzerať ako z katalógu, vy to nerobíte pre druhých alebo aby ste dobre vyzerali,  ale pre vaše zdravie.

Aj ja som začínal so svojimi prvými pokusmi po tme. Prečo ? No preto lebo som sa hanbil aby ma nikto nevidel ako budem fučať, motať sa, dychčať s natriasajúcim sa pupkom. Možno ste niečo podobné zažili aj vy. Po zhruba 3 km pomalého behu som skončil, nohy mi odchádzali, úplne bolesti v každej časti nôh, pľúca sa išli roztrhnúť a plus bolesť v hlave. V bolestiach som sa vždy dokrivkal domov. Trvalo mi vždy viac ako týždeň, aby som sa dal ako tak dokopy. Keď som sa odhodlal opäť, lebo túžbu som mal aj odhodlanie nohy ma opäť zradili a všetko stále dookola. Vedel som, že to takto nedám telo-nohy mi vždy vypovedali službu. Po 3 mesiacoch som ukončil toto trápenie. Čím som viac skúšal behať, tým som mal väčšie bolesti a problémy. Tadeto proste cesta neviedla.

Musel som začať najprv s očistou tela. Kompletná zmena stravy. Prestal som jesť mäso, chlieb, sladkosti, neskôr mlieko, mliečne výrobky, vajcia. Začal som praktizovať rôzne pôsty a detoxy tela. Po nejakom roku som beh opäť skúsil. Pomaly, postupne s malou dušičkou či to vôbec dám. Na moje počudovanie nohy neboleli, netuhli pri behu. Krv (najdôležitejšia súčasť ľudského organizmu )  mi v nich dobre prúdila. Áno, na druhý deň ma bolel celý človek, ale bola to iná bolesť akú som dovtedy zažíval, táto bolesť bola z únavy. Neodrádzalo ma zlé počasie dážď, sneh, vietor , zima a podobne. Mal som už v hlave cieľ – robíš to pre svoje deti, musíš im byť vzorom,  musíš im ukázať cestu zdravia. Takto som postupne začal behávať 2x do týždňa. Niekedy aj 3x. Plus som bicykloval. Zrazu som prekonával svoje časové limity, behával som 5 alebo 10 km ako som sa práve cítil a to len vďaka tomu, že som dokázal očistiť svoje telo od nánosov, ktoré som mal v krvi a v tele.

Preto skúste športovať aj vy,  rozhýbte svoje telo ale hlavne svoju krv, je to veľmi dôležité. Pokiaľ máte zdravotné problémy skúste pravidelnú prípadne rýchlejšiu chôdzu tak na 5km aspoň 2x do týždňa telo sa vám za to odvďačí.

 

Go top